Cordaad Welzijn Goedbezig Cranendonck

Welkom bij Dementievriendelijk Cranendonck!

Wat is een dementievriendelijke gemeente en hoe kunt u hierbij helpen?

 

In een Dementievriendelijke gemeente ofwel gemeenschap (DVG) is aandacht voor de situatie waarin mensen met dementie én hun mantelzorgers verkeren. Inwoners en lokale organisaties en partijen werken samen aan allerlei initiatieven die de levenskwaliteit van deze groep kwetsbare mensen vergroot.

Interviews "Efkes de weg kwijt" 
In het kader van "Efkes de weg kwijt" verschijnt om de week een nieuw interview van bekende en minder bekende personen in de Grenskoerier.
Klik hier om naar de interviews te gaan.


"Efkes de weg kwijt" bijeenkomsten 

Begin dit jaar is er een werkgroep opgericht om vervolg te geven aan het voormalige Alzheimer Café in Cranendonck. Onder de naam van “Efkes de weg kwijt” vinden zo’n 4 keer per jaar 2 bijeenkomsten plaats in een kleinschalige, huiselijke setting.  Op woensdagavond in de huiskamer ’t Buuls Zitje in Budel en op donderdagmiddag bij “Onze School“ in Maarheeze. In oktober wordt er een voorstelling gehouden voor een groter publiek. 

Vergeetachtigheid, dat heb je niet alleen, is het thema dat ter sprake komt bij de eerste bijeenkomsten op 19 en 20 juni.  Bij deze workshop gaan we in op vragen, twijfels, veranderend gedrag bij vergeetachtigheid. Wat kun je als mantelzorger betekenen voor de ander en toch ook rekening houden met jezelf?
Klik hier om aan te melden voor een van de bijeenkomsten!

 Kijk voor meer informatie ook op de facebookpagina van “Efkes de weg kwijt.”:
https://www.facebook.com/efkesdewegkwijt/

 


 

Dementiewijzer

In het kader van Dementievriendelijk Cranendonck heeft de gemeente een Dementiewijzer gemaakt. Dit is een handig waaier met daarin tips en nuttige adres voor mensen met beginnende dementie en hun omgeving. 
Klik hier om naar de dementiewijzer te gaan. 
Roept de  Dementiewijzer vragen op? Neem dan gerust even contact op.
Wilt u liever de "papieren" versie? Laat het ons even weten!


Steunpunt Mantelzorg Cranendonck
Frank Toonen
franktoonen@cordaadwelzijn.nl
06-39844550