Cordaad Welzijn Goedbezig Cranendonck

Welkom bij Dementievriendelijk Cranendonck!

Wat is een dementievriendelijke gemeente en hoe kunt u hierbij helpen?

 

In een Dementievriendelijke gemeente ofwel gemeenschap (DVG) is aandacht voor de situatie waarin mensen met dementie én hun mantelzorgers verkeren. Inwoners en lokale organisaties en partijen werken samen aan allerlei initiatieven die de levenskwaliteit van deze groep kwetsbare mensen vergroot.

Interviews "Efkes de weg kwijt" 
In het kader van "Efkes de weg kwijt" verschijnt om de week een nieuw interview van bekende en minder bekende personen in de Grenskoerier.
Klik hier om naar de interviews te gaan.


"Efkes de weg kwijt" bijeenkomsten 

Begin dit jaar is er een werkgroep opgericht om vervolg te geven aan het voormalige Alzheimer Café in Cranendonck. Onder de naam van “Efkes de weg kwijt” vinden zo’n 4 keer per jaar 2 bijeenkomsten plaats in een kleinschalige, huiselijke setting.  Op woensdagavond in de huiskamer ’t Buuls Zitje in Budel en op donderdagmiddag bij “Onze School“ in Maarheeze. In november wordt er een voorstelling gehouden voor een groter publiek. 

Woensdag 25 september  19:30 uur De Borgh in Budel
Donderdag 26 september 13:30 uur Onze School in Maarheeze:

Wat te doen bij een "Niet pluis gevoel"
Problemen met het geheugen en veranderend gedrag zijn symptomen, die voor een “niet pluis gevoel” kunnen zorgen. Vaak leiden deze klachten tot spanningen en vragen in de thuissituatie. Zou er sprake kunnen zijn van dementie? Is het belangrijk om bij deze signalen al naar de huisarts te gaan? Wat kan deze voor de persoon die het treft en de mantelzorger betekenen? Specialist ouderengeneeskunde Anne Timmermans speelt een belangrijke rol bij het stellen van de diagnose samen met de huisarts, zij gaat hierover in gesprek met U.

De zaal is 30 minuten voor aanvang geopend, na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

De bijeenkomsten zijn bedoeld voor eenieder die iets met dementie te maken heeft of daarin geïnteresseerd is. De toegang is gratis. Graag uiterlijk 20 september 2019 aanmelden! 

Voor vragen of meer informatie:
Bel 06-39844550 Frank Toonen van het Steunpunt Mantelzorg Cranendonck, of stuur een berichtje naar franktoonen@cordaadwelzijn.nl 

Klik hier om aan te melden voor een van de bijeenkomsten!

 Kijk voor meer informatie ook op de facebookpagina van “Efkes de weg kwijt.”:
https://www.facebook.com/efkesdewegkwijt/

 


 

Dementiewijzer

In het kader van Dementievriendelijk Cranendonck heeft de gemeente een Dementiewijzer gemaakt. Dit is een handig waaier met daarin tips en nuttige adres voor mensen met beginnende dementie en hun omgeving. 
Klik hier om naar de dementiewijzer te gaan. 
Roept de  Dementiewijzer vragen op? Neem dan gerust even contact op.
Wilt u liever de "papieren" versie? Laat het ons even weten!


Steunpunt Mantelzorg Cranendonck
Frank Toonen
franktoonen@cordaadwelzijn.nl
06-39844550