Cordaad Welzijn Goedbezig Cranendonck

Verhalen van vrijwilligers

Verhalen uit de praktijk van vrijwilligers uit de gemeente Cranendonck

 

De vrijwilligers uit Cranendonck zetten zich met hart en ziel in voor de Cranendonckse samenleving. Hieronder worden waargebeurde verhalen uit de praktijk gedeeld! 

Maatjesproject Cranendonck - Jacqueline helpt Anne met haar administratie

Anne (41) had na een moeilijke en drukke periode weer behoefte aan rust en structuur. Ze kwam zelfstandig al heel ver. Maar de administratie bleef ze uitstellen, want zo zegt ze zelf ‘Papier loopt niet weg’. Totdat ze werd doorverwezen naar het Maatjesproject van de Vrijwilligerscentrale Cranendonck. Binnen het Maatjesproject werd Anne gekoppeld aan Jacqueline (39). Jacqueline is betrokken bij het maatjesproject als vrijwillige budgetcoach om mensen te helpen met hun administratie.

Anne en Jacqueline spreken wekelijks af. Ze ordenen dan samen de administratie van Anne en ondertussen maken ze een gezellig praatje. Anne heeft van Jacqueline geleerd om op te ruimen en het belang van dingen bewaren, iets wat Anne soms nog lastig vond. Ze zijn sinds september 2017 gekoppeld aan elkaar en zijn al een heel eind op weg. Ze hebben inmiddels al 10 klappers weggewerkt. Dit geeft Anne rust en ruimte, zowel figuurlijk in haar hoofd als letterlijk in haar huis. Jacqueline geeft aan dat je er als vrijwilliger ook veel voor terug krijgt én leert er natuurlijk mensen door kennen.