Cordaad Welzijn Goedbezig Cranendonck

Week van het vragen

In het Nationaal Jaar staan drie campagneweken gepland. De eerste campagneweek vindt plaats van 18 tot 24 januari 2021 en heet de Week van het Vragen. Deze week heeft als doel om meer mensen bewust te maken dat vrijwilligerswerk op heel veel plekken kan bijdragen en dat er nog veel mensen nodig zijn om hier hun steentje aan bij te dragen. In de Week van het Vragen willen we vrijwilligers(organisaties) uitnodigen om met mensen (potentiële vrijwilligers) in gesprek te gaan over de waarde van vrijwillige inzet voor de samenleving, voor een ander en voor jezelf. Om deze gesprekken vorm te geven bieden we een toolkit met diverse ideeën en praktische tools aan om deze gesprekken te gaan voeren.

Gesprekstool Week van het Vragen.

Een gesprek met iemand voeren die nog geen vrijwilliger is, kan op veel manieren. Van een praatje te maken met de buurvrouw of buurman, een spontaan onderwerp op de vrijdagmiddagborrel of het organiseren van een digitale speeddatemiddag in je dorp of stad. Maar hoe breek je het ijs en welke vragen kun je stellen? Daarvoor is een gesprekstool voor de Week van het Vragen ontwikkeld, die je helpt om met elkaar in gesprek te gaan over vrijwillige inzet in je omgeving. De gesprekstool is een verzameling vragen over vrijwilligerswerk, waarvan je er steeds willekeurig een kiest om er vervolgens samen over in gesprek te gaan. Dat kan op een luchtige en speelse manier, maar ook met serieuze en diepgaande gesprekken. Deze gesprekstool is in verschillende vormen beschikbaar:
● Papieren versie
● Digitale versie
● Social media versie
● Ansichtkaart versie

Om deze gesprekstools te bekijken en ermee aan de slag te gaan klik hier. 

De Vrijwilligerscentrale Heeze-Leende beschikt over een stapel ansichtkaarten. Wil je deze als organisatie ook een aantal hebben om het gesprek aan te gaan mail ons dan en we sturen deze week nog een stapel op. 

11.01.2021