Advertentienummer: V1846
Aanmaakdatum: 05-01-2017

Advertentie details

Activiteit:
Maatje / Coach/ Bezoek
Doelgroep:
Individuen/ Jongeren (13-26)
Individueen/ Volwassenen
Wanneer:
Wekelijks
Anders/ In Overleg
Soort advertentie:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

Wilt u als vrijwilliger iemand uit een ander land helpen onze taal beter te leren spreken? Als taalmaatje oefent u met nieuwkomers het leren verstaan, spreken, lezen en schrijven van de Nederlandse taal.

Nieuwkomers in ons land moeten inburgeren. Dat betekent dat ze een cursus of zelfstudie moeten volgen om de taal en de gebruiken in Nederland te leren. Naast deze scholing is het nodig om ook in de praktijk Nederlands te oefenen. Hier kunt u als taalmaatje aan bijdragen. Door samen over bepaalde onderwerpen te praten, samen naar bijvoorbeeld de winkel, dokter of bibliotheek te gaan en samen te oefenen voor het inburgeringsexamen. 

Per week bent u 1 tot 2 uur bezig als taalmaatje. U kiest zelf samen met uw taalmaatje op welke dag en tijdstip u elkaar ontmoet. 

U krijgt ondersteuning van Cordaad Welzijn. Er wordt 4x per jaar een intervisiebijeenkomst georganiseerd en u kunt altijd met de coördinator contact opnemen bij vragen.

 

Tegenprestatie

De mensen waar je vrijwilligerswerk doet zijn heel dankbaar dat je komt. Dat zul je aan verschillende dingen merken: ze zullen dat tegen je vertellen, de koffie staat al klaar als je komt.

Als je vrijwilliger bent bij het Taalmaatjesproject Cranendonck val je onder het vrijwilligersbeleid van Cordaad Welzijn. Je bent dan verzekerd, krijgt een reiskostenvergoeding en een eindejaarsattentie. Je wordt begeleid door een coördinator en er worden trainingen en vrijwilligersbijeenkomsten georganiseerd.