Advertentienummer: V1844
Aanmaakdatum: 04-01-2017

Advertentie details

Activiteit:
Anders
Doelgroep:
Individueen/ Volwassenen
Individuen/ Ouderen
Waar:
Budel
Budel-Dorplein
Budel-Schoot
Cranendonck
Gastel
Maarheeze
Soerendonk
Wanneer:
Wekelijks
Anders/ In Overleg
Soort advertentie:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

De Vrijwillige Hulpdienst Cranendonck ondersteunt senioren en mensen met een beperking bij het onderhoud van hun (kleine) tuin.

Het gaat dan om schoffelen, snoeien, gras maaien, planten (ver)poten. De dagelijkse zaken die in een tuin moeten gebeuren. Mensen betalen een kleine bijdrage voor deze hulp. De vrijwilliger draagt deze bijdrage af en daarvoor wordt door de groep vrijwilligers ieder jaar een bestemming gezocht.

De aanvragers nemen zelf contact op met de Vrijwillige Hulpdienst Cranendonck . Vrijwilligers die het spreekuur bemensen nemen contact op met de tuinmannen en -vrouwen. Deze kan dan zelf aangeven of het wel of niet uitkomt.

 We zoeken hiervoor vrijwilligers die:

  • affiniteit hebben met ouderen en/of mensen met een beperking
  • zelfstandig in een tuin kunnen werken
  • een dagdeel in de week tijd hebben
  • bereid zijn trainingen en vrijwilligersbijeenkomsten bij te wonen

Tegenprestatie

De mensen waar je vrijwilligerswerk doet zijn blij wanneer je komt. Uit ervaring weten we dat veel hulpvragers jouw inzet zeker op prijs stellen

Als je vrijwilliger bent bij de Vrijwillige Hulpdienst Cranendonck val je onder het vrijwilligersbeleid van Cordaad Welzijn. Je bent dan verzekerd, krijgt een reiskostenvergoeding en een eindejaarsattentie. Je wordt begeleid door een coördinator en er worden trainingen en vrijwilligersbijeenkomsten georganiseerd.